top of page

Het Atelier


In het Atelier worden workshops Zentangle gegeven. 


Wat is Zentangle®?

Zen staat voor concentratie en tangle voor patroon. Zentangle® is een tekenmethode die vooral bedoeld is om te ontspannen en plezier te beleven aan tekenen. Ook als u denkt dat u niet kunt tekenen! Aan de hand van stappen leert u eerst eenvoudige en gaandeweg bijzondere patronen tekenen. Dit doen we met een fineliner op kleine vierkante tiles.

Door je te concentreren op iedere lijn, vergeet je alles om je heen, word je rustig en maak je je hoofd leeg. Daarom word er bij Zentangle® ook wel gesproken over: meditatieve tekenmethode of mindfulness. Tegelijkertijd ontwikkel je je eigen creativiteit en je motoriek en concentratie wordt beter.

Voor Zentangle® heb je niet veel nodig. Het materiaal is klein en past altijd in je tas. Daardoor kun je overal tekenen: in je lunchpauze, in de trein of het vliegtuig, in de wachtkamer of tijdens je vakantie.

Bent u creatief en kunstzinnig, dan is deze methode een inspiratie voor uw eigen creatieve weg. Over de hele wereld wordt er ondertussen prachtige abstracte kunst gemaakt, de zogenaamde Zentangle Inspiration Art.

Zentangle® is ontstaan in de Verenigde Staten door de samenwerking tussen de Boeddhistische monnik Rick Roberts en de kalligrafie artieste Maria Thomas. In november 2019 heb ik na het volgen van een Internationaal Zentangle Seminar in Frankfurt, uit handen van deze grondleggers, het officiële diploma van Certified Zentangle Teacher mogen ontvangen.

Reacties cursisten: 

Zeer inspirerend om te doen

Heldere uitleg in rustige fijne sfeer

Met vriendinnen de workshop gevolgd, iedereen was enthousiast en volop in de concentratie.

Veel inspiratie gekregen en inmiddels al veel heerlijke tekenmomenten gehad.


bottom of page